Att skapa en relation är viktigare än antalet följare

“Jag vill verkligen nå x antal följare så att jag kan börja få kunder via Instagram”

Känner du igen dig?

Det är lätt hänt att fastna i siffror när man sitter och klurar på vad man har för mål med sina sociala medier. Man jämför sig lätt med andra och tänker att man behöver nå deras antal följare för att få in jobb.

Ju mer följare desto mer kunder – Det stämmer inte riktigt.

Det som Instagram älskar är när du skapar en relation till dina följare. När man lägger ned tid på att skapa relationer så innebär det att ditt innehåll visas mer i deras flöden för att Instagram tänker att ni tycker ju om varandras innehåll! Förut fick se se allt innehåll på Instagram i kronologisk ordning men så funkar det inte idag.

Det finns ett flertal sätt att skapa denna relation men här har du två exempel.


Jag har i skrivande stund drygt 200 följare på min Instagram och är ett bra exempel på att man får kunder utan tusentals följare. Jag har fått ett flertal av mina kunder genom att vi har  följt varann på Instagram och jag har sett till att skapa en relation till dom. Så när dom kunderna behövde hjälp med foto, film och sociala medier så tänkte dom på mig!

Självklart kan det finnas större chans att få kunder ju fler följare du har men om du har 1000 följare och en dålig relation med dom så är det bättre att ha en bra relation till 200 följare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *