5 tips på hur du börjar bygga ett personligt varumärke

Driver du eget företag och är den som alla dina kunder har sin kontakt med?

Då är det här något för dig!

1. Vem är du?

Skriv ned dina ambitioner, mål, drömmar och hur du är som person. Det blir betydligt enklare att skapa ett personligt varumärke om man själv har koll på vem man är. Här kan du även fråga personer i din närhet.

2. Visa upp dig själv i dina sociala medier!

Vi människor tycker om att se andra människor när vi scrollar igenom våra flöden. Vi skapar lättare en relation till någon om man får se personen. Så nästa gång du ska berätta något för dina följare, ta en bild på dig själv!

3. Testa dig fram!

Vill du upplevas som en glad och sprallig person? Skapa en plan för vilka typ av inlägg du ska göra och fråga sedan någon oberoende om hur du upplevs. Det är viktigt att våga testa sig fram och fråga andra lite då och då hur du upplevs i dina olika kanaler.

4. Dela med dig av det du kan!

För att skapa ett förtroende till dina följare så vill dom bland annat känna att du kan det du jobbar med och att man får ut något av att följa dig. En viktig riktlinje att komma ihåg är att du behöver bara kunna 10% mer än sina följare för att kunna lära ut någonting.

5. Våga vara dig själv!

Enklaste eller svåraste tipset? Det är iallafall det enklaste sättet att hålla sig till en röd tråd i sina sociala medier. Låt dom lära känna dig så att om dom behöver en tjänst som du erbjuder så är det dig dom kontaktar för att det känns som att ni redan känner varandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *